Als gediplomeerd natuurgids bied ik ook begeleide wandelingen aan op de Hoge Venen.
De wandelingen kunnen individueel of in groep worden gepland, van kort tot zeer lang, van sportief tot ontspannend, of u kunt één van de hier voorgestelde wandelingen kiezen.
Over het algemeen vinden de wandelingen plaats op vrijdag en in het weekend, voornamelijk in de gemeente Bütgenbach.  Ook op weekdagen is het mogelijk om wandelingen aan te vragen. Dit kan alles besproken worden bij de reservatie.
Ook een combinatie van bosbaden en wandelen is mogelijk.

Wat heeft u nodig?
Weerbestendige kleding, stevige schoenen, een kleine picknick, genoeg te drinken en eventueel iets om op te zitten. Bescherming tegen de zon wordt aanbevolen bij warm weer.

Het is strikt verboden om te roken in het natuurgebied en in het bos. 
Het aantal deelnemers is onbeperkt. Vanaf 12 jaar kunnen ook kinderen deelnemen (eenvoudige wandelingen vanaf 8 jaar).
Alle wandelingen vinden plaats op eigen risico en verantwoordelijkheid.  Ouders zijn aansprakelijk voor hun kinderen.
Er zijn ook cadeaubonnen voor wandelingen of bosbaden beschikbaar.

Bileyfels/Krockesbach

Bayehontal

Bileyfels/Krockesbach:

Deze wandeling loopt achter het militaire oefenterrein door het Schwalmdal langs de Bileyfels en langs de Krockesbach.  Tochten van 5, 10 of 14 km, gemakkelijk tot matig moeilijk, zijn mogelijk.

Prijs:

5 km: 10 €/persoon; 10 km: 15 €/persoon; 14 km: 17 €/persoon

voor grote groepen prijs op aanvraag

Bayehon-/Warchetal:

prachtige valleien aan de voet van de Hoge Venen.
De Bayehon is slechts 9 km lang, maar loopt door een smalle, schilderachtige vallei en omvat een grote waterval bij Longfaye. De Warche vormt een smalle, wilde vallei van de stuwdam van Robertville tot Bévercé (net voor Malmedy). Onder de stuwdam van Robertville, nabij het kasteel van Reinhardstein, stort een 60 meter hoge waterval (de hoogste van België) in de Warche.  Wandelingen van elk niveau zijn hier mogelijk, van gemakkelijk tot moeilijk, van kort tot zeer lang.

Prijs:

afhankelijk van afstand en moeilijkheidsgraad: tussen 10 €/persoon (gemakkelijk, +/- 6 km) en     20 €/persoon (moeilijk, tot 25 km)

voor grote groepen prijs op aanvraag

Schwarzbachsee

Schwarzbachsee, Berger Venn & Pannesterz:

Een wandeling van 5,5 of 9 km aan de rand van de Hoge Venen, gemakkelijk tot matig moeilijk. De hoogtepunten zijn het meer van Schwarzbach en het prachtige uitzicht vanaf Pannesterz.

Prijs:

+/- 5,5 km: 10 €/persoon; 9 km: 15 €/persoon

voor grote groepen prijs op aanvraag